Ik heb klarinet gestudeerd aan het conservatorium te Den Haag bij Pierre Woudenberg en heb in 2006 mijn diploma behaald. Daarna heb ik nog 2 jaar de masteropleiding (voormalig “uitvoerend musicus”) gevolgd bij Ab Vos. Tijdens en na mijn studie heb ik in diverse ensembles en orkesten gespeeld, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel en het Randstedelijk Begeleidings Orkest.

Na de komst van mijn 4 kinderen ben ik mij volledig gaan richten op de pedagogische kant van de muziek. Ik vind het heel erg leuk om kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden, getalenteerden en ieder die maar wil leren, les te geven. Het maakt niet uit of iemand zeer goed speelt of heel slecht. Het plezier staat voorop alsmede de leuke wisselwerking tussen mij en de leerling. Natuurlijk verwacht ik ook een positieve inzet van elke leerling en een zekere regelmaat van zelfstudie. Voor mij is de uitdaging het beste uit iedere leerling te halen.

In 1994 ben ik tevens afgestudeerd als klinisch psycholoog en heb, voordat de muziek mij definitief in de greep kreeg, een aantal jaren als psycholoog gewerkt. Ik had mij gespecialiseerd in gedragstherapie en houdingstherapie. Ook mijn hobbies stijldansen en klassiek ballet hebben in deze keuze bijgedragen.

Sigrid Heijdra