Kinderen krijgen elke week een half uur les, volwassenen elke veertien dagen een uur.

Natuurlijk is het ook mogelijk om bij gezamenlijk overleg af te spreken hoe vaak je les wilt hebben Je leert leuke liedjes, mooie tonen blazen en noten lezen. Dat betekent wel dat je thuis moet oefenen. De lessen worden gegeven in de Van Maanenstraat 5c. Dat ligt in de wijk Bergpolder/Blijdorp, 10 min lopen van het centraal station.
 

Op woensdag geef ik les van 13.00-20.00 uur op de SKVR in Capelle a/d Ijssel.

 

 

Al jaren heb ik ervaring met het lesgeven aan kinderen (vanaf 8 jaar) en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. De meesten vinden het erg leuk om les te hebben en om een instrument te leren spelen. Het is wel belangrijk dat je naast de les ook thuis oefent, zo´n kwartier tot een half uur per dag. Het muziek maken wordt er dan alleen maar leuker op. Want hoe regelmatiger je oefent des te beter zal het gaan en dat is dan weer heel stimulerend.

Welke muziek je wilt spelen hangt natuurlijk af van wat je mooi vindt. Ik gebruik als basis de methode “horen, lezen en spelen” van De Haske. Een heel leuk boek met zowel klassieke als lichte stukjes, waar een cd bijzit zodat het gelijk goed klinkt! Voor de hele jonge kinderen heb ik een leuk Nijntjes boek (door Lieke van den Beuken).

Daarnaast studeren we techniek en toonladders, want hoe beter je de klarinet beheerst hoe groter de keus aan muziekrepertoire. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke boeken. Alle liedjes van Abba, Beatles, Harry Potter voor klarinet en CD, allerlei jazz, pop en klassieke stukken. Veel van deze muziek kun je na 2 of 3 jaar les al spelen.